банер

Eco-Solvent InkJet сјајна фото-хартија

Име на производ: Eco-Solvent InkJet сјајна фото-хартија
Компатибилност со мастило: мастило базирано на растворувач, мастило за еко-растворувач


Детали за производот

Употреба на производот

Детали за производот

Спецификација: 36"/50" X 30 Mt's Roll
Компатибилност со мастило: мастило базирано на растворувач, мастило за еко-растворувач

Основни карактеристики

индекс

Тест методи

Дебелина (вкупна)

230 μm (9,05 мил.)

ISO 534

Белина

96 W (CIE)

CIELAB - Систем

Стапка на засенчување

> 95%

ISO 2471

Сјај (60°)

95

1.Општ опис
EP-230S е фото-хартија обложена со PE од 230 μm, обложена со премаз што прима мастило со еко-растворувач, со сјајна површина, обложена е со добра апсорпција на мастило и слој со висока резолуција.Така, идејата е за печатачи со голем формат како што се Mimaki JV3, Roland SJ/EX./CJ, Mutoh Rock Hopper I/II/38 и други инк-џет печатачи за внатрешен и надворешен приказ.

2.Апликација
Овој производ се препорачува за внатрешна и краткотрајна надворешна употреба.

3. Предности
■ Гаранција на отворено 12 месеци
■ Висока апсорпција на мастило
■ Висока резолуција за печатење
■ Добра отпорност на временските услови и водоотпорност

Употреба на производот

4.Препораки за печатач
Може да се користи во повеќето инк-џет печатачи базирани на растворувачи со висока резолуција, како што се: Mimaki JV3, Roland SOLJET, Mutoh Rock Hopper I/II, DGI VT II, ​​Seiko 64S и други инк-џет печатачи базирани на растворувачи со голем формат.

5.Поставки за печатач
Поставки на инк-џет печатачот: волуменот на мастилото е повеќе од 350%, за да се добие добар квалитет на печатење, печатењето треба да се постави на највисока резолуција.

5. Употреба и складирање
Употреба и складирање на материјали: релативна влажност 35-65% RH, температура 10-30 ° C.
Пост-третман: Употребата на овој материјал значително ја зголемува брзината на сушење, но намотувањето или ковчегот треба да се поставуваат неколку часа или подолго, во зависност од количината на мастило и работната средина.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Испратете ни ја вашата порака:

    Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Испратете ни ја вашата порака: